4 Haziran 2018 Pazartesi

YEDİĞİMİZ YOĞURT ve SÜT GERÇEKTEN SÜT-YOĞURT MU?


Süt ve Yoğurt
Ülkemiz insanların sağlığı için yoğurt büyük önemli yer tutardı; kendi yoğurdunu kendisi doğal sütten üretirdi. Hata eskiden zehirlenmiş kişilere yoğurt yedirilirdi. Yani yoğurt bir tür panzehirdi. Evde, doğal sütten yapılan yoğurt, en fazla 4 günde ekşirdir. Nedir Homojenizasyon derseniz şudur: “Süt, normal şartlarda birbiriyle karışımı olmayan iki sıvı içerir, süt ve yağ. Bir süre sonra süt içindeki yağ, sütün yüzeyine çıkar. Homojenizasyon, 50-70 derce ve 150 bar basınç altında gerçekleştirilen kimyasal uygulamayla, sütteki yağ taneciklerini parçalayıp dönüştürerek su içine eşit olarak dağıtılarak yağın yüzeye çıkmasını engeller.  

Bu ülkede ne zaman “Homojenizasyon”  ve “UHT”, uzun süre sütün bozulmadan kalmasını sağlamak amacıyla uygulanan endüstriyel işlem demektir. Yoğurtun bir aya yakın raf ömrü olması için uygulanmaktadır.

Bu işlenmiş süttün insan sağlığı için zararları: Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında endüstriyel süt kullanımı olduğu birçok hekim tarafından bilinmektedir. Hatta bağışıklık ve alerji alanında uzman İngiliz Bilim adamı Jonathan North, daha önceleri %25 olan alerji hastalıklarının 2009 yılında %40’lara fırladığını tespitinde bulunmuştur. Bu oran ABD’de ise %55 insan alerji hastasıdır.     

Yoğurt
Yoğurt kültürü, dünya dillerine ve dünya mutfağına Türk kültürü olarak girdi...
Kaşgarlı Mahmut  (1072) “Divan-ı Lügat’it Türk”  adlı yapıtında “yoğurt” adı geçer ama dünyaya bizden yayılan yoğurt, küresel sermayedarların daha çok para kazanmaları için başına türlü oyunlar getirilmiştir. Homojenize edilen yoğurt, artık gerçek yoğurtmuş gibi, yoğurt sanarak toplumlar yemeye başlamışlardır. Her gıda dalında olduğu gibi, küresel para babalarının daha çok kazanmak için yaptıkları kurnazlığın sonucudur.

Müslüman geçinen, Muhafazakâr Müslüman halkın seçtiği iktidarlar, Müslümanlara kimyasal yoğurt yerdirtiyorlar. Kimyasal yoğurt, yoğurtta kıvamı artırmak ve su tutması için jelâtin ekleniyor. Jelâtin ise çok ucuz bir madde, daha çok domuz derisinden elde ediliyor...  

Jelatin, çok ucuz kimyasal medde ve nerdeyse her işlenmiş gıda maddesinde kullanılıyor. Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü araştırmasına göre, piyasada satılan 10 marka yoğurttan sekizinde jelâtin kullanıldığını tespit etmiştir.

Ayrıca, domuz yağı ucuz olduğu için hazır kek ve pastalarda ithal edilerek domuz yağı kullanıldığını bilmeyen var mı? Var, Muhafazakârların, Muhafazakâr Müslüman diye seçtikleri parti pek ala biliyor...

Nerdeyse 6 bin yıllık, insan sağlığı için en yaralı yoğurdu yoğurt olmaktan çıkardılar, yoğurt sandığımız, yoğurda benzeyen kimyasal malzemelerden üretilmiş, domuz derisinden yapılmış jelâtin yediğimiz maddeye “yoğurt”  diyoruz.

En basit deneme, endüstriyel yoğurttan, geleneksel yoğurdun seçilmesi çok kolay:
Endüstriyel yoğurt, kaymaksız olur, 1 aya yakın kaldığı halde sulanmaz, ekşimez...
Geleneksel yoğurt ise kaymaklı olur, sulanır, en fazla 5 günde ekşir...

Yoğurdun insan ömrünü uzattığı bilinmektedir...
Yüz yaşını aşmış Bulgar çobanların ekşimiş süt-yoğurt yedikleri dikkat çeker. Evde üretilen geleneksel yoğurt, maya bakterisinin, Latince adı “Lactobacillus Bulgaricus” adını veren kişi, sütü ekşiterek yoğurda dönüştüren bakterinin gerçekten de olağanüstü bir laktik asit üreticisi olduğunu keşfeden bilim insanı Ellie Metchnkoff’dur.   

Nestle-Mis Süt İlişkisi
Soner Yalçın, "Saklı Seçilmişler" adlı yapıtında ayrıntılar ile duyurmaktadır Bakınız!..
Küresel sömürgeci şirketler, girecekleri ülkelere önce yerli ortaklar bularak girerler. Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek ürünleri üreten şirketlerinden Nestle 1867 yılında İsviçre Vevey’de kuruldu, günümüzde beş yüze yakın fabrikasıyla, 276 bin çalışanıyla ve yüz milyar doları aşan cirosuyla bir dünya devi durumundadır.

Nestle, Türkiye pazarına 1875 yılında girerek sütlü ve çikolata ürünleriyle girer, ancak sınırlı bir tüketici kitleye hitap ederken 1980’li yıllarda Özal ekonomisiyle Nestle, Türk gıda pazarına girerek önemli yerle sahip olmayı başarırı. Hazır kahve, çikolata, çikolatalı toz içecekler, kahve kreması gibi maddeler ithal edilmeye başlanır.

Mis Süt’ü dilim dilim yutar...
1995 yılında Türkiye’nin en büyük süt ürünleri üreticisi, Tekfen Holding bünyesindeki Mis Süt’ün %25’ini satın alarak iç piyasaya girere. 1996 yılında ise, Mis Sütte ortaklık payını %34’e çıkartır. 1998’e gelindiğinde ise %60’a çıkartır. 2000 yılına gelindiğinde ise Mis Süt’ün tamamını Nestle satın alarak tamamına sahip olur.

Danone Ne yaptı?
1999’da Süt ve süt ürünleri konusunda üretim yapan “Birtat” adlı şirketi satın aldı. Birtat, Ankara bölgesinde faaliyet gösteren, bölgede tanınmış güçlü bir şirketti. Dahi, Danone, Sabancı Holdingle ortaklık kurduğu “DanoneSA” şirketinin tamamını satın alıp ele geçirince firmanın adını  “Tikveşli”  olarak değiştirdi.

İsmet İnönü’nün yaveri Yüzbaşı Mustafa Fikret Yüzatlı (1898-1969) 1928 yılında  “Ömür Yoğut”’u kurdu. Türkiye’de ilk ambalajlı yoğurt olarak 1994’e kadar yani, piyasada 66 yıl kalabildi. 1994 yılında bu yoğurt markası Sabancı’ya satıldı. Sonra Danone hepsini satın alarak kendi bünyesine geçirdi. Ayrıca, Nestle’nin eleine geçirdiği Mis Süt ve Gülüm süt’de Danone’nin eline geçirere, Danone süt ürünleri konusunda nedeyse Türkiye’de tekelleşmiş duruma geldi...

Ülkede salt süt ürünleri değil yabancıların eline geçen, kaymak, dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin 3.  yeraltı zengin kaynaklarından maden suları, şişelenmiş içme sularının %70’i yine yabancıların elindedir. Yeraltı sularda ilk Pazar payı %29 ile Nestle, %18.4 ile Coca Cola, %10.5 “Evian su” ile Danone olmaktadır. Bu pet şişe sularının 5’te ikisinin musluk suyundan filtrelenerk şişelendiği bir gerçektir. Hatta Coca Cola “Dasani”  markasıyla musluk suyunu filtre edip sattığı, suyun içinde kansere neden olacak  “bromate”  tespit edildi. Sonra şirket bu suları piyasadan çekmek zorunda kaldı.

Not: Türkiye’de Danone’nin, Aptamil bebek mamasında GDO bulundu
İnsanları, kendi paraları ile aldıkları GDO’lu gıdalar ile öldürüyorlar.

Türk siyasetçilerini eli 16 yıldır küresel şirketlerin elinde oldu. ABD’li Başkan Türkiye’de faaliyette olması için Cargill için nasıl kulis yaptığını biliyor musunuz?

SÜTAŞ hissesi, SÜTAŞ Malatya İşletmesi ve Muhtelif yerlerde 6 Arsa, 5 Bina, 13 Daire, 51 Taşınmaz ve bir dükkan.

Et ve Balık Üretim AŞ (EBÜAŞ),
Manisa Et Ve Tavuk Kombinası,
Samsun Soğuk Hava Deposu,
Mersin Soğuk Hava Depoları,
Çeşitli illerde 11 Mağaza, 23 büro ne varsa satıldı...

Hiç yorum yok:

TURANCI-TÜRKÇÜ-SOSYALİST ETHEM NEJAT (1881-1921)

ETHEM NEJAT (1887-1921) Annesinin adı Cavide, babasının adı Hasan'dır. Anne tarafından dedesi Ahmet Cavit Paşa, Çerkes İttihat ve Teavün...