22 Nisan 2024 Pazartesi



BÜYÜK İSRAİL PLANI ve KÜRESEL GÜÇ OYUNLARI
KIYAMETİN HAYALİ BİR REÇETESİ


Bu makale Internationalist 360 tarafından yayımlandı.
Espen B. Øyulvstad tarafından steigan.no'ya çevrilmiştir ve Norveççeden de Türkçeye çevrilmiştir.


Yazar: Matthew Ehret @matthewehret





Gazeteci, karikatürist, Rising Tide Vakfı'nın yöneticisi, Canadian Patriot Review'un kurucusu, Moskova'daki Amerikan Üniversitesi Kıdemli Üyesi.



Hizbullah İsrail'i uyardı: “Sivillerin kanının bedeli kanla ödenecek”

Haberlerde Uluslararası Savaş ve Barış, İle ilgili yazar-17 Şubat 20240
İsrail, Hizbullah'ın ileri gelenlerinin yanı sıra Lübnan'da da çok sayıda sivili öldürdü. Bu da Hizbullah hareketinin intikam sözü vermesine neden oluyor. Çevrimiçi gazete The Cradle, İsrail ile Hizbullah arasında büyüyen savaşı takip ediyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 16 Şubat'ta İsrail'in Lübnan'ın derinliklerine düzenlediği hava saldırısında yedisi aynı aileden on Lübnanlı sivili öldürmesinin ardından “Sivil kanın bedelinin kan olacağını” vurguladığı bir konuşma yaptı bu haftanın başlarında.




Nasrallah, “Dostuma da düşmanıma da söylüyorum ki, düşman Nabatiye, Al-Sowanah ve güneydeki diğer köylerde kadınlarımızın ve çocuklarımızın kanını kanla dökmenin bedelini ödeyecek” dedi.

Hizbullah'ın perşembe günü İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şmona yerleşimine “ilk tepki olarak düzinelerce Katyuşa roketi ve birkaç Falak roketiyle” saldırdığını belirtti.

Nasrallah, “Lübnan'daki direniş, Kiryat Şmona'dan Eilat'a kadar uzanan muazzam ve isabetli füze yeteneklerine sahip” diye uyardı.

Hizbullah'ın İsrail genelindeki yerleri vurabilecek yaklaşık 150.000 roket ve füzeye sahip olduğuna inanılıyor.

Genel Sekreter ayrıca İsrail'in Gazze'de devam eden bombardımanı ve kara operasyonlarıyla neyi başarmak istediğini de yorumladı; bu operasyonlar şu anda 12.300'den fazlası çocuk olmak üzere 28.000'den fazla Filistinliyi öldürdü.

“Mescid-i Aksa selinin ortaya çıkardığı şey, İsrail'in hedefinin Filistinlileri yerinden etmek, saf bir Yahudi devleti kurmak ve Batı Şeria halkını Ürdün'e, Gazze halkını Mısır'a ve 1948 topraklarının halklarını sürmek olduğuydu. Lübnan'a.”

Nasrallah, İsrail'in Batı medyasında yaydığı, Hamas'ın 7 Ekim'de Mescid-i Aksa Tufanı sırasında İsraillilere yönelik kitlesel tecavüz, işkence ve yakılarak öldürme olaylarına katıldığı yönündeki uydurma haberlere değindi.

İsrail'in tek bir çocuğun kasten katledildiğine ya da tek bir kadına tecavüz edildiğine dair kanıt sunmadığını belirtti. Cesetleri yakılan siviller İsrail ordusu tarafından tank ve füzelerle öldürüldü. İsrail'in 7 Ekim olaylarını soruşturmayacağını, çünkü soruşturma yapılması halinde Gazze'deki savaşı meşrulaştırmak için kullandıkları iddiaların çökeceğini söyledi.

"Hamas'la dost olduğunu iddia eden ülkeler de dahil olmak üzere pek çok kişi İsrail'in 7 Ekim hakkındaki uydurmalarına inandı" dedi.

Nasrallah ayrıca ABD'nin rolüne de değindi. Beyaz Saray yetkilileri İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri kitlesel olarak katletmesini sıklıkla sözlü olarak protesto ediyor, ancak İsrail'e yardım etmek için büyük miktarda silah göndermeye devam ediyor.

Belirtti: ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Bugün bölgede dökülen her damla kandan onlar sorumludur.” Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Başbakan Benjamin Netanyahu'nun da aralarında bulunduğu İsrailli liderler. “Bunlar Amerikan hedeflerini hayata geçirmenin araçlarıdır. İsrail bir Amerikan üssüdür.”

Ayrıca, “Lübnan ordusunun, Lübnan'ı korumak için caydırıcı bir denge sağlayan silah ve füzelere sahip olmasını engelleyen Amerika'dır” dedi.

İsrail'in başkent Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'a saldıracağı yönündeki son tehditlere rağmen Nasrallah, silahlı direnişi sürdüreceğine söz verdi.

“Ne kadar sürer olursa olsun ne yaparsanız yapın, hangi tehditler yaparsanız yapın, bu cephe durmayacaktır” ve “teslim olmak, yaşlılarımız, çocuklarımız, bizim şerefimiz ve servetimiz.”

Haçlı Seferleri Medeniyeti (Korstogets sivilisasjon)
Av George Chabert, 17. februar 2024


https://steigan.no/2024/02/korstogets-sivilisasjon/


George Chabert.George Chabert.


Émil Signol: Korsfarerne erobrer Jerusalem 15. juli 1099
Émil Signol: Haçlılar Kudüs'ü ele geçirdi 15 Temmuz 1099


1095'te Papa II. Urban, Avrupalıları İsa'nın ülkesi Kudüs'ü fethetmek için bir haçlı seferi etrafında birleştirdi: "Kutsal Kabir'e giden yola çıkın, bu ülkeyi korkunç bir ırktan kurtarın ve onu kendiniz yönetin, çünkü Kutsal Yazılarda belirtildiği gibi, bu topraklar için, oradan akan süt ve bal, Tanrı tarafından İsrailoğullarına mülk olarak verilmiştir". Haçlı Seferleri iki yüz yıl sürdü. Bu yalnızca bir başlangıçtı; sömürge yönetimi bir sonraki adımdı.

“Bu kafirler en kötüsüdür, ama ülkeleri en iyisidir; et, bal, mısır ve kümes hayvanları bakımından zengindir ve eğer iyi yetiştirilmiş olsaydı, zenginlik açısından hiç kimse onunla kıyaslanamazdı. İşte, ünlü Saksonlar, Fransızlar, Lorraines ve Flamanlar, dünyanın fatihleri, bu, ruhlarınızı kurtarmak ve dilerseniz kendinize yaşanacak en iyi ülkeyi elde etmek için bir fırsattır”.

Afrika, Asya ve Amerika halklarına boyun eğdirmek için yola çıkan fatihler kendilerini haçlı olarak görüyorlardı. İlk olarak Afrika ve Güney Amerika'yı fetheden Portekiz ve İspanya, beş yüzyıllık "Reconquista" yani yeniden fetih tarafından şekillendirilen bir ideolojiyle doluydu. Kolomb'un takıntısı Amerika değil Kudüs'tü. Aralık 1492'de, Amerika'ya gelişinden üç ay sonra, günlüğüne arzusunun 
prenslerin Kutsal Kabir'i fethetmeyi taahhüt edecekleri miktarlarda" altın bulmak olduğunu yazdı.

Kudüs unutulmadı. Şehir nihayet 9 Aralık 1917'de Hıristiyan birlikleri tarafından yeniden ele geçirildi. İngiliz General Edmund Allenby görkemli bir alayla şehre yürüyerek girdiğinde "Haçlı Seferlerinin sonunu” ilan etti. Ama hiçbir zaman sona ermedi.

İsa'nın yerini demokrasi, insan hakları ve özgürlükler aldı ama İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD'nin önderliğindeki Batı hâlâ Haçlı medeniyetiydi. Birincisi, Amerika Birleşik Devletleri 1800'lü yıllarda Pasifik Okyanusu'na doğru genişleyerek Açık Kaderini gerçekleştirdi. Woodrow Wilson'ın 1912'de söylediği gibi, artık ABD "dünya uluslarına özgürlük yolunda nasıl yürüneceğini gösterebilir". 1776'daki Bağımsızlık Bildirgesi'nden 2024'e kadar ABD 230 yıldır savaş halindedir. 246 yıllık geçmişi.

Batının önderlik ettiği Haçlı seferleri artık 929 yıldır sürüyor. Yaklaşan savaş ve kitlesel yok oluş ideali zaten belirlenmişti: "Ne kadar özgürlük ve ne kadar maddi tüketim istediğinize bağlı olarak gezegende yaklaşık bir milyar, belki de iki milyar insan için yer var." İklim değişikliği konusunda 1968'de kurulan küresel bir düşünce kuruluşu olan Club of Rome'un üyesi olan Amerikalı araştırmacı g
ezegendeki bu "gerekli" nüfusun bir veya iki milyara indirilmesinin "uygar bir şekilde gerçekleşebileceğini" umuyor "
Selman Zebil 2024


Hiç yorum yok:

BÜYÜK İSRAİL PLANI ve KÜRESEL GÜÇ OYUNLARI KIYAMETİN HAYALİ BİR REÇETESİ Bu makale Internationalist 360 tarafından yayımlandı. Espen B. Øyul...