20 Eylül 2024 Cuma

AKP'LİLEŞEN MHP NEREYE GİDİYOR?


AKP-MHP’nin Nedir Bu Anayasa Değişikliği İstemeleri?
Ülkesini seven gerçek Ülkücülerin bile MHP’den MHP'nin AKP'lileşmesini içine sindiremediler. MHP'den ayrıldıkları gerçeği ortada, onlar üzerlerine alınmasınlar!

Zaten Anayasanın 4/3’ü değiştirildi. Yani Anayasanın 134 hükmünün çoğu AKP tarafından değiştirildi. Daha ne yapmak istiyorlar daha neleri değiştirmek istiyorlar? İstedikleri değişiklikleri şimdiye kadar zaten değiştirdiler. Kalan değiştirilmek istenilen İstedikleri arada bir birilerini konuşturarak nabız yoklansa da muğlak, somut bir anlatım resmi ağızdan yok. Ancak gizli bir sır var, Zekeriya Yapıcıoğlu dillendirdiği, hata onun dillendirmesini istedikleri Anayasanın 4. Maddesi değilse ne ola ki, bunda muğlak bir sorun var, başka ne ola ki?

MHP ve Bahçeli’nin 4. Madde Çıkışı!
%7-12 arasında haktan aldığı değişken oylarla kalan, ancak istenileni bir türlü bulamayan, 50 yıllık parti olan MHP, gücü elinde değil ancak toplumun bir kesimini ve daha çok iç Anadolu’da güçlü olan örgütlerini gazla “milli-yerli, beka” diyerek gaza getirme rolünü oynayan bir MHP var. Ancak ortada “beka” sorunu diye bir gerçeklik yok, salt ortamı çatışmalı bir ortamda tutmak istiyor. Bahçeli’nin “beka” sorunu üzerine kurulmuş MHP lideri reaksiyonel bir parti olarak oyların %10’larını aşamayan bu parti, ülkenin geleceğini belirlemede söz sahibi bile değildir.

22 Yıldır kesintisiz AKP iktidarı da 8-9 yıldır ona destek veren cumhur ortağı Bahçeli’nin dilinden hep benzer sözler ile sürekli taraftarlarını korkutarak birbirine kenetliyor.

Bahçeli, sürekli olarak her konuşmasında dilinde: “Beka sorunu var, saldırı altındayız” diyerek somut olmayan, soyut sözlerle halkı yönlendirici konuşmalar yapar. Ancak en önemli ülkenin varlık nedeni olan “Anayasanın 4. Maddesinin kaldırılmalı” sözleri ile ilgili yakın geçmişte kan akıtıcı, acımasız kıyıcı siyasi İslamcı Hizbullah’ın devamı olan Huda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun sözlerini bekleyip 4. Gün Erdoğan’ın konuşmasından sonra 5. Gün Devlet Bahçeli ancak dillendirdi.

Bahçeli’ye göre “Huda-Par yok hükmündedir.” Doğru bir söz. Ancak yandaki resimdeki Huda-Par ile “Cumhur İttifakı” olarak seçimlere girip haktan birlikte oy istedikleri, sonra Ahlat’ta Huda-Par lideri Zekeriya ile Bahçeli’nin elleri kenetlenip el ele göklere doğru birbirlerinin ellerini kaldırarak Türklerin 26 Ağustos 1071’de yani Malazgirt’e girişin 917. Yılı kutlamalarına katılmadılar mı? Orada muhalefete birçok ağır sözler söylenip, Erdoğan’ın Malazgirt savaşına Alpaslan’ın yanında Arapların, Kürtlerin yan yana oldukları tezlerini söylemedi mi? Söyledi. Bahçeli buna bir söz orada niye söylemedi, söyleyemedi.

Şimdi iş işten çoktan geçmiş, hiçbir zaman TBMM’ye girmesi olanağı olmayan Kürt İslamcı Huda-Par ile “cumhur ittifakı” kurup, 250 bin toplam oyları olan onları 4 milletvekili ile meclise taşıyan kendileri değilmiş gibi, Bahçeli bugün Huda-Par için, “yok hükmündedir” dedi. Huda-Par yok mu olacak böylece…

Çelişkiler ile dolu bir Bahçeli var. “Teğmenler bizi zor durumda bıraktılar” demesi ile bazı partisinin önceleri açıklamalarından dolayı zor duruma soktu ve önceki sözlerin de geri adım atamam zorunda kaldılar.

4. maddenin değiştirilmesinin istenilmesi, altında yatan art niyet, devletin değiştirilip, dönüştürülmesi demektir. Ancak nasıl bir devlet kurulacağı, akıllarından geçen devlet nasıl bir devlet olacağı kötü niyetlerinde saklı karanlıktır…

Hiç yorum yok:

ÖZGÜR ÖZEL SON GÜNLERDE NEREYE GİDİYOR?

Özgür Özel’in Son Günlerde Hatalar mı Yapıyor? ABD Savcılığı, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yolsuzluk ve rüşvet dahil, 5 fa...