16 Eylül 2024 Pazartesi

HUDA-PAR BAŞKANI ZEKERİYA YAPICIOĞLU ANAYASANIN DEĞİŞMEZ 4 MADDESİ İÇİN NE DEDİ?



HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Anayasa'nın Değiştirilemez, Değiştirmesi Bile Teklif Edilemez 4 maddesi Hakkındaki Rahat Konuşması


Yapıcıoğlu’nun aşağıdaki bu sözler Recep Erdoğan’ın bilgisi dışında söyleyemez söylenemez, şöyle veya böyle Erdoğan onları meclise AKP listelerinden taşıması boşuna olmaması gerek. Huda-Par meclise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan aday gösterip Meclise AKP listelerinden girdiler. Aslında Erdoğan’dan farklı düşünmeyen bu siyasal İslamcı canilikle ün yapmış Hizbullah uzantısı parti şeriat özlemini hiç gizlemedi!..

Mardin-Kızıltepe İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada karma eğitime karşı çıkan Huda-Par’ın lideri, Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan skandal sözleri: “Karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilir.” Diyor. Ama Kur’an kurslarında hocalarım çocuklara tecavüz ettikleri gerçekleri görmezden geliyor.

Yapıcıoğlu inadına tavizsiz direniyor
Zekeriya Yapıcıoğlu daha şunları söyledi: “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz.” Diyordu.

Yapıcıoğlu için Anayasanın diğer maddeleri değil 4 madde umurunda...
Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde.”

Zekeriya Yapıcıoğlu Anayasa’nın ilk 4 maddesi zinhar değiştirilemez demek, nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması ve anadilde eğitimin önündeki yasal ve anayasal engellerin kaldırılması” istekleriydi.

Eğer bu sözleri DEM Partiden, geç onu CHP’den birisi demiş olsaydı Erdoğan yeri göğü inletirdi, Huda-Par’a gelince suspus olmuştur.

Anayasanın ilk 4 maddesi Nedir?

1. Devletin şekli:
Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

2. Cumhuriyetin nitelikleri:
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

3. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
Madde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.

4. Değiştirilemeyecek hükümler:
Madde 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Cumhur İttifakı'nın destekçisi gerici eski Hizbullahlın devamı olan Huda-Par bu sözleri söylerken, hani “Yerli-Milli” MHP nerede, neden sesi çıkmaz; neden suspus! Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini yıkıcı eylem ve söylemlere rahatsızlığını neden dile getirmez? Yoksa gizliden gizliye cumhur ortağının sözlerinden mutluluk mu duyuyor?

Sözüm ona milliyetçi geçinen MHP Anayasanın bu 4 maddesi ülkenin var oluşla yok oluş arasındaki çizgi olduğunu neden anlamazlıktan gelmektedir.
Selman Zebil 16 Eylül 2024

Hiç yorum yok:

HUDA-PAR BAŞKANI ZEKERİYA YAPICIOĞLU ANAYASANIN DEĞİŞMEZ 4 MADDESİ İÇİN NE DEDİ?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Anayasa'nın Değiştirilemez, Değiştirmesi Bile Teklif Edilemez 4 maddesi Hakkındaki Rahat Kon...