1 Eylül 2024 Pazar

MALAZGİRT BULUŞMASI ve ZIT GRUPLARIN EL ELE GÖRÜNTÜLERİ ANAYASA TARTIŞMALARI



C.B. RECEP ERDOĞAN ve MALAZGİRT ZAFERİNİN 953. YIL KONUŞMASINDA YANINDA BAHÇELİ, YAPICIOĞLU, DESTİCİ  ve ANAYASANIN TARTIŞILMAZ 4 MADDESİNİN GÜNDEME GETİREN HÜDA-PARLI HALEF YILMAZ'IN SÖZLERİ

Recep Erdoğan: Malazgirt Zaferi, Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Alparslan’ın ordusunda Kürtler, Araplar ve İslam’la müşerref olan diğer kavimlerden Müslümanlar, düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları işte bu topraklarda birbirine karışmıştır… Sultan Alparslan'ın sancağı altında kurulan güçlü ittifak 953 yıldır kutladığımız şanlı zaferi bizlere armağan etmiştir. Bu sözleri ile Erdoğan, bir tür efsane uydurarak, toplumu etkilemek için Alpaslan’ın kazandığı Malazgirt savaşını bir “ümmet savaşı” olduğunu siyasi İslam yoluna çekerek, ümmetçiliği önde tutarak ülkede millet olma yerine ümmet anlayışını yerleştirmek istiyor…

…Malazgirt Zaferi ayrıca Kudüs'ün fethinin önünü açan stratejik bir dönüm noktası olmuştur. Burada şunun özellikle vurgulanması gerekiyor. Malazgirt, Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir…” diyordu.

Erdoğan şöyle sürdürüyordu: “Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi demeden 85 milyon olarak nazlı hilalin gölgesinde buluşacaklarını, 1071'den 2071'in Türkiye'sine uzanan ufuk çizgisindeki hedefleri bir olarak iri olarak kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlerle özellikle yapacağımız mücadeleyle gerçekleştireceğiz. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan fitne odaklarına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Rabbim muhabbetimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümünde bu toprakları vatan yapan atalarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Recep Erdoğan'ın konuşmasının ardından Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye günün anısına hediye takdim etti. Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğince gösteri sunuldu, Kur'an’ı Kerim okundu, dualar edilir.

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda Recep Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kuvvet komutanlarıyla verdiği pozla gündeme gelen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve bazı MHP’li ve AKP’li milletvekilleri katılır.

Numan Kurtulmuş Ne Dedi, İslamcı-Kürtçü, Özerkliği veya Federasyonu Savunan Ortak Huda-Par Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz Ne Yanıt Verdi Bakın!..

Hüda Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, “İlk 4 madde tartışması yapmanın bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum” demişti.

Sözcü'den Tarık Işık'ın haberinde yer alan bilgiye göre; Anayasa’nın ilk 4 maddesinin tartışılamayacağını, “ilk 4 madde tartışması yapmanın bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum” diyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu sözlerine sert biçimde kaşı çıkan Hüda-Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, “Mesele, batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklit eden Kemalizm zihniyetinden Anayasa’nın arındırılmasıdır” diyerek tepkisini kor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Kuvvet Komutanlarının yer aldığı Malazgirt Zaferinin kutlamalarına davet edilen
Huda-Par’lı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun vekili Halef Yılmaz konuştu, Huda-Par’ın niyetini açık biçimde ortaya döktü…

Malazgirt Zaferi'nin kutlama programında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli-Yerli” olduğunu iddia eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kuvvet komutanlarıyla verdiği pozla gündeme gelen Bahçeli'nin içine sindirerek İslamcı-Kürtçü Huda-Par genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yan yana, ile el ele çekilen fotoğrafı gündemde iken, 31 Ağustos 2024’te, Huda-Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz’ın Anayasa suçu işleyen sözleri, “Anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi için teklif bile edilemez” denen ilk 4 maddeyi hedefine alması ve ayrıca, “Kemalizm sapıklığı taklit ediyor, anayasadan arındırılmalı” demesine ne der acaba Bahçeli?

Huda-Par yardımcısı Halef Yılmaz konuşmasının tamını şöyle sürdürerek: “Mesele, laiklik adı altında milletimizin dini olan İslam'a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir? 12 Eylül darbecilerinin dayatmalarının haşa vahiymiş, Allah kelâmıymış gibi kutsal ve dokunulmaz görülmesi akıl, inanç ve bilim zaviyesinden nereye oturtulacaktır? Aksi takdirde ne düzeltilmiş olacak? Neyi değişecek? Neresi yeni olacak? Neye çare olacak? Niye değişecek? Sorusundan sonra “Mesele; bu millete dayatma ile hile ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılarak, bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklit eden Kemalizm zihniyetinden anayasanın arındırılmasıdır” yorumunda bulundu.

Halef Yılmaz'ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: “Mesele, ilk 4 maddeden çok daha önemli ve büyüktür. Yeni bir Anayasa'dan bahsedilecekse eskisinin omurgası üzerine yapılacak yamalar, bunu yeni bir anayasa yapmayacaktır. Sadece darbeciler tarafından hazırlanmış eski Anayasa üzerinde bazı değişiklikler yapılmış olacaktır.

Mesele; Bu millete dayatma ile hile ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılarak bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının teknik ve ilerlemesini değil sapıklık ve batıl kültürünü taklit eden Kemalizm zihniyetinden Anayasa'nın arındırılmasıdır.

Mesele; Laiklik adı altında milletimizin dini olan İslam'a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir?

Malazgirt’te, Malazgirt Savaşının yıldönümünde Huda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile el ele veren Devlet Bahçeli ve MHP’liler Huda-Par’ın şu aşağıdaki isteklerine ne derler acaba bu isteklere?

Huda-Par’ın gerçek niyeti altında yatan, parti programında bulunan özerklik veya federasyon gibi yönetimler; “Mevcut yapının tabu olarak kabulünden vazgeçilerek olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilmelidir” isteğinde bulunuyor. Ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilerek Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınmalı, Türkler ve Kürtler, ülkenin asli kurucu halkları olarak kabul edilmelidir. Kürtçe, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli, Kürtçe aynı zamanda eğitim dili olmalıdır” diye açıklamalar yapılmaktadır. S. Zebil Ağustos 2024






Hiç yorum yok:

HUDA-PAR BAŞKANI ZEKERİYA YAPICIOĞLU ANAYASANIN DEĞİŞMEZ 4 MADDESİ İÇİN NE DEDİ?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Anayasa'nın Değiştirilemez, Değiştirmesi Bile Teklif Edilemez 4 maddesi Hakkındaki Rahat Kon...